Viikon ainesosa: Moringa öljy

Viikon ainesosa: Moringa öljy

Moringaöljy on muuttunut todelliseksi supersankariksi kosmetiikkamainonnassa viime vuosina – mutta miksi ja mitä öljy todella voi tehdä?

Icon

Mistä moringaöljy tulee?

Moringa-puu on alun perin kotoisin Himalajan alueelta, mutta nykyään sitä viljellään ja käytetään monissa eri maissa vihannes- tai öljykasvina. Moringa-puun lehdet ja siemenet ovat todellisia luonnon aarreaiheita: ne sisältävät suuria määriä vitamiineja, kivennäisaineita ja erilaisia aminohappoja, minkä vuoksi niitä on käytetty lääkekasvina Ayurvedan perinteessä vuosisatojen ajan. Suosittu kosmeettisten tuotteiden öljy uutetaan siemenistä.

Moringaöljy on yksi stabiileimpia kasviöljyjä ja se säilyy vuosia, jopa lämpötilanvaihtelut eivät häiritse sitä. Tästä syystä Moringa-öljy on niin suosittu luonnonkosmetiikkatuotteissa – se ei vaadi ylimääräisiä säilöntäaineita.

Miten moringaöljy vaikuttaa ihoon?

Moringaöljyn kerrotaan sisältävän noin 50 erilaista antioksidanttia ja muutama tusina tulehduskipulääkettä. Tämä tekee siitä täydellisen aseen ihon ikääntymistä vastaan:

Moringaöljyllä on antioksidanttinen vaikutus, se suojaa ympäristön vaikutuksilta ja tukee ihon elinvoimaisuutta. Kosmetiikkatuotteissa sitä käytetään kuitenkin hyvin usein myös yksinkertaisesti kuivan ihon kosteusvoiteena, koska kasviöljy on hyvin samanlainen kuin ihomme oma öljy. Tämä vaikutus näkyy muuten myös hiuksissa.

A-vitamiini stimuloi kollageenin muodostumista ja koska Moringa on melko kevyt öljy, se sopii erinomaisesti hierontaan.

Moringaöljy finneille

Moringaöljy sopii erinomaisesti epäpuhtaalle iholle: koska toisin kuin monet muut öljyt, se ei "tukki" huokosia, vaan sen sijaan puhdistaa ja sillä on tulehdusta ehkäisevä vaikutus, joten se sopii täydellisesti epäpuhtaalle iholle ja akneen.

Se myös stimuloi ihon omaa uusiutumista ja aktivoi itseparantumista. Antibakteerisen ja kosteuttavan aineen sekoitus antaa iholle juuri oikean määrän näppylöitä taistelevaa, mutta myös hoitoa.

Sama pätee muuten päänahkaan: Moringa-öljy voi olla erityisen tehokas hilsettä vastaan, koska se puhdistaa ja hoitaa päänahkaa sekä vähentää ärsyttävien ihohiukkasten irtoamista.

Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että moringaöljyä voidaan käyttää hyödyllisesti koko keholle. Se kosteuttaa, rauhoittaa, puhdistaa, on tulehdusta estävä ja auttaa akneen. Voit myös yksinkertaisesti sekoittaa puhtaan öljyn sokeriin kotona ja saada ihanan yksinkertainen ja nopea suihkukuorinta, joka tekee ihosta pehmeän ja jättää sen samettisen tuntuiseksi!

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.