Viikon ainesosa: arganöljy

Viikon ainesosa: arganöljy

Arganöljy on yksi kosmetiikkateollisuuden suosituimmista öljyistä. Viime vuosina on kehitetty lukemattomia tuotteita iholle, hiuksille ja kasvoille, jotka sisältävät sitä ja joiden sanotaan tekevän ihmeitä. Mutta miksi oikeastaan?

Icon

Olemme tutkineet 5 faktaa arganöljystä, joiden pitäisi selittää, miksi sitä voidaan käyttää niin tehokkaasti ihon ja hiustenhoidossa ja mistä se tulee:

1. Alkuperä ja valmistus

Monille pohjoisafrikkalaisille arganpuu on välttämätön elinkeino: se tarjoaa perheille polttopuuta, rakennusmateriaaleja, hedelmiä ja öljyä ruoanlaittoon, ihonhoitoon, ja sitä käytetään jopa lääkkeenä monien sairauksien ja vammojen hoitoon. Puuta tavataan vain Marokon eteläosassa, ja se on yksi puista, jotka tulevat hyvin vanhoiksi, jopa 400 vuotiaiksi.

Suositun öljyn saamiseksi arganpuun hedelmistä on ensin poistettava hedelmäliha, jonka alapuolella on arganpähkinä, josta siemenydin on työläästi iskettävä irti. Tuotteissamme käytetään vain kylmäpuristettua arganöljyä.

Mielenkiintoista: jokainen arganpuu kuuluu Marokon valtiolle. Yksityishenkilöt ja berberiperheet saavat käyttö- ja hallintaoikeudet vain sadonkorjuuseen. Puun ravistaminen tai jopa kaataminen on ehdottomasti kielletty.

2. Mitä öljy sisältää?

Tämä puolirasvainen öljy sisältää paljon A-, B- ja E-vitamiineja. Sen rauhoittava vaikutus johtuu suuresta määrästä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Nämä tunnetaan myönteisistä vaikutuksistamme iholle. Arganöljy sisältää myös suuren määrän öljyhappoa, toista rasvahappoa, jota esiintyy myös esimerkiksi ihmisen talissa. Se auttaa pitämään kosteuden ihossa ja hiuksissa.

Öljyn sisältämillä kasvisflavanoideilla on myös antibakteerinen ja desinfioiva vaikutus. Lisäksi arganöljyllä sanotaan olevan talia säätelevä vaikutus. Tämä tekee siitä erityisen sopivan rasvaiselle ja sekaiholle (komedogeenisuusaste 0).

Mutta arganöljy on myös todellinen salainen ase hiuksille: Se sisältää tokoferolia (E-vitamiinia), joka stimuloi hiusten kasvua ja vahvistaa hiusten juuria. Fytosterolit tarjoavat myös suuren kiillon ja joustavuuden.

3. Vaikutus ja käyttö

Perinteisesti arganöljyä on käytetty aknen ja ihottumien hoitoon. Sen rauhoittava, kosteuttava ja virkistävä vaikutus suojaa ihoa ja auttaa sitä uudistumaan. Arganöljy sopii kaikille ihotyypeille ja sitä voidaan käyttää iholle, hiuksille ja päänahalle. Jokainen, jolla on erityisen kuivia ja halkeilevia alueita, voi myös käsitellä niitä erittäin hyvin puhtaalla arganöljyllä.

Öljy on myös todellinen hoito hiuksille: Voit hieroa sen suoraan hiusten latvoihin hoitotuotteena ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä, että se tahmaisi hiuksia tai tekisi niistä raskaan tuntuiset. Edellä mainitut rasvahapot ja antioksidantit helpottavat kampaamista ja tekevät kampauksestasi kiiltävän ja uskomattoman kauniin.

4. Miksi luomu?

Kun kosmetiikkatuotteiden arganöljyn kansainvälinen kysyntä kasvoi 1990-luvulla, kansainväliset yritykset ostivat öljyä suurina määrinä voidakseen myydä sitä Euroopassa ja Amerikassa halvemmalla. Marokon valtio rajoitti massavientiä ulkomaille ja helpotti siten pienempien osuuskuntien pääsyä markkinoille. Nykyään suuri osa maailmanlaajuisesti käytetystä arganöljystä kasvaa naisten osuuskunnissa, joista monet ovat nyt jopa luonnonmukaisia.

5. Vuohet

Miksi vuohet ovat arganpuissa niin monessa kuvassa? Matalan rungon ja matalien roikkuvien oksien ansiosta eläimet pääsevät helposti herkullisiin hedelmiin. Koska hedelmälihaa ei tarvita öljyntuotantoon, viljelijät jättävät vuohille niiden aterian. Aiemmin vuohien erittämät siemenet kerättiin jopa maasta, puhdistettiin ja lisättiin öljyprässiin. Nykyään tätä harjoitetaan harvoin.

Tuotteissamme käytämme vain Marokon naisten osuuskunnan reilun kaupan luomuarganöljyä.

Arganöljyä löytyy seuraavista PURE SKIN FOOD -tuotteista:

Vartalo- ja hierontaöljy
Luomu Gorheous Hair hiusöljy
Luomu Liquid Gold Well-Aging-seerumi
Stunning Eyes Beauty Oil silmänympärykselle

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.