Ruusufinni: 7 vinkkiä punoituksen vähentämiseen

Ruusufinni: 7 vinkkiä punoituksen vähentämiseen

Punaiset ja ärtyneet kasvojen alueet näkyvät usein 30-40 -vuotiaana. Näillä tulehtuneilla läiskillä ja ärtyneillä verisuonilla on usein geneettinen syy: ruusufinni. Kerromme sinulle 7 vinkkiä punoituksen vähentämiseksi!

Icon

Mistä ruusufinni tulee ja miten se syntyy?

Ruusufinni, joka tunnettiin aiemmin myös nimellä Acne rosacea tai kuparinen akne, on tulehduksellinen ihosairaus kasvoilla, joka yleensä esiintyy ensimmäistä kertaa 30-40 -vuotiaana. Tyypillinen punoitus esiintyy pääasiassa kasvojen keskellä, nenän ja poskien ympärillä. Jokainen ongelmasta kärsivä tietää, että nämä kasvojen tulehdusalueet eivät valitettavasti tunnu ollenkaan hyvältä.

Punaisuuden ja näkyvästi ärtyneiden, suurentuneiden verisuonten äkillisen ilmestymisen syytä ja mahdollisia vaikutuksia ei ole vielä täysin selvitetty. Usein se on geneettistä. Mutta se voi myös olla sekoitus eri tekijöistä sekä johtua ruokavaliosta.

Vaikeusasteita on erilaisia, ja ne vaihtelevat näkyvämmän punoituksen ja katkenneiden suonien ja muiden ihon muutosten, kuten hilseilevien laikkujen tai jopa turvotusten ja märkärakkuloiden, välillä. Erityisesti miehillä voimakas taudin kulku voi vaikuttaa myös nenän tyypillisen mukulamaisen muutoksen.

Jos havaitset tulehtuneita alueita ja punoitusta kasvoillasi, joiden syytä ei voida määrittää, suosittelemme, että otat yhteyttä lääkäriin. Lääkärillä on tarvittava kokemus ja hän voi heti antaa sinulle hyödyllisiä vinkkejä erityistapaukseesi ja tarvittaessa määrätä lääkkeitä.

Mikä auttaa ruusufinniin?

Internet on täynnä hyviä neuvoja ja vinkkejä siitä, mikä voi helpottaa ruusufinniä. Suosittelemme, että olet täällä hieman varovainen ja mieluummin yrität menetelmää toisensa jälkeen ja näet, onko parannusta.

Hyvin usein kuullaan ja luemme ruusufinnin yhteydessä, että kahvin, teen tai alkoholin sekä kuumien mausteiden ja suoran auringonvalon käyttö voi pahentaa oireita. Tästä on kuitenkin vain vähän tieteellisiä tutkimuksia.

Mitä voit kokeilla päivittäisessä ihonhoitorutiinissasi, ovat miedot tuotteet, joilla on rauhoittavia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Kiinnitä huomiota ainesosiin, kuten siankärsämöön, taikapähkinään, pikkuruskukseen, kehäkukkaan ja kamomillaan, koska ne voivat lievittää oireita rauhoittavan vaikutuksensa kautta.

7 vinkkiä punoituksen vähentämiseksi:

  1. Hellävarainen kasvojen puhdistus haalealla vedellä - myös kylmä tai kuuma vesi ärsyttää. Suosittelemme öljypuhdistusta Cleansing & Detox Oil -öljyllämme sekä punoituksen lievittämiseksi 7 Skin Method -menetelmää Farewell Rosacea Tonerilla. Muista käsitellä ihoasi hellävaraisesti äläkä hiero sitä kuivalla pyyhkeellä.
  2. Vältä kosmetiikkaa, jossa on tarpeettomia täyteaineita ja lisäaineita, ja kiinnitä huomiota korkealaatuisiin ainesosiin.
  3. Vältä myös ärsyttäviä ainesosia : Eteeriset öljyt ovat ihania ihollemme, mutta huomaa, että on öljyjä, joilla on erityisen stimuloiva tai verenkiertoa edistävä vaikutus eikä niitä siksi suositella punoitukselle. Hyvä esimerkki on minttu - se voi olla erittäin hyödyllinen epäpuhtauksille - mutta punoittava iho ei ole siitä niin iloinen ...
  4. Luovu naamioista, jotka sisältävät kuorvia aineita tai hedelmähappoa. Käytä sen sijaan Farewell Rosacea naamiota jossa on pikkuruskusta, joka vahvistaa verisuonia ja lievittää välittömästi punoitusta.
  5. Aurinkosuoja : Vältä suoraa auringonvaloa, ja on parasta käyttää suojaavaa kasvoöljyä.
  6. Vähemmän on enemmän : Meikki on sallittua - mutta se ei ole välttämätöntä! Kiinnitä huomiota myös meikkivoiteen tai peitevoiteen ainesosiin, jos haluat peittää punoituksen. Suosittelemme kuitenkin välttämään kaikkea, mikä ei ole ehdottoman tärkeää. Joskus iho tarvitsee vain lepoa - ja se toimii erittäin hyvin kotitoimistossa. ;)
  7. Kirjaa kalenteriisi, kun sinulla on erityisen hyviä tai huonoja päiviä tai vaiheita. Joskus kohtaat laukaisimia, ruokia tai elämäntilanteita, kuten stressiä, jotka lisäävät tai vähentävät punoitusta ...

DIY Aloe vera hätäapu

Akuutissa vaiheissa, joissa on voimakasta punoitusta, tuore Aloe vera -geeli voi auttaa. Rakastamme geelin ravitsevaa ja viilentävää vaikutusta, ja se myös lievittää punoitusta välittömästi ja tehokkaasti!

  • Levitä tuoretta geeliä suoraan Aloe vera -kasvista punoittaneille alueille. Voit jo ostaa lehtiä eri luomumarkkinoilta ja pitää niitä jääkaapissa jonkin aikaa.
  • Anna vaikuttaa hetken, kunnes geeli on kuivunut ja huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.
  • Voit käyttää tätä temppua kahdesti päivässä saadaksesi huomattavaa helpotusta - mutta kiinnitä huomiota ihon reaktioon ja mukauta käyttöä tarvittaessa!

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.