Oil pulling -huuhtelun edut suusi terveydelle

Oil pulling -huuhtelun edut suusi terveydelle

Öljyhuuhtelu eli oil pulling on nyt muodissa - ja hyvä niin, sillä se parantaa jo 7 päivässä suusi hygieniaa.

Icon

Mitä on oil pulling?

Oil pulling on vuosituhansia vanha, ayurvedinen menetelmä, jossa puhdistetaan suu huuhtelemalla ja purskuttamalla öljyllä. Länsimaissa monet ovatkin juuri nyt innostuneet menetelmästä. Käyttö on yllättävän yksinkertaista: ota ruokalusikallinen kasviöljyä ja purskuttele sitä suussa 10-20 minuutin ajan ja vedä sitä hampaiden välistä. Sitten emulsio syljetään suusta ja suu huuhdellaan lämpimällä vedellä. 

Perinteisesti öljyhuuhteluun on käytetty seesamöljyä, mutta myös muut kasviöljyt, kuten kookosöljy tai oliiviöljy käyvät tähän tarkoitukseen. Ayurvedisessa parantamistieteessä öljyhuuhtelu auttaa moniin vaivoihin, kuten migreeniin, PMS-oireisiin jne., mutta valitettavasti sen holistisesta vaikutuksesta ei ole olemassa tieteellisiä tutkimuksia. 

Mihin se siis todella vaikuttaa?

Huomattavin oil pulling -purskuttelun vaikutus suuhygieniaan on tehokas mikro-organismien poistaminen hampaista, hammasväleistä ja koko suuontelosta. Siitä johtuvalla plakin vähenemisellä on monia positiivisia vaikutuksia, koska plakki on monen vaivan esiaste, esim.  

  • karies
  • hammaskivi
  • ientulehdukset 
  • tukikudostulehdus

Miten oil pulling toimii?

Useimmilla bakteereilla, joita esiintyy plakissa, on hyrdofobinen solukalvo, eli ne hylkivät vettä. Siksi usein oletetaan, että ne tarttuvat öljyhuuhtelussa öljyyn ja poistuvat suusta. Todennäköisempää on, että bakteerit vaikuttavat emulgaattoreina, joita löytyy hammasöljyn ja syljen välistä. 

Monilla öljyhuuhtelussa käytettävillä öljyillä on antimikrobisia ominaisuuksia. Niitä voidaan vahvistaa lisäämällä niihin eteerisiä öljyjä. Raaka-aineesta riippuen eteeriset öljyt tehoavat bakteereihin ja sieniin. Suun limakalvojen, ikenien ja kielen hoito oikealla kasviöljyjen ja eteeristen öljyjen sekoituksella ehkäisee tulehduksia ja vahvistaa antamalla ravinteita ja hieromalla verenkiertoa edistävästi kudoksia. 

Voiko hampaanpesun jättää pois, jos harjoittaa öljyhuuhtelua?

Ei! Hampaan pinnan puhdistaminen kestää oli pulling -menetelmällä kauemmin kuin hampaanpesussa, sillä plakki on biokalvo, joka koostuu useammasta mikro-organismikerroksesta. Öljyhuuhtelulla kuitenkin päästään paikkoihin, joihin hammasharja tai muut puhdistusmenetelmät eivät ulotu.  

Hampaan pintaa säästävää hammasöljyä tulisi käyttää hampaanpesun täydennyksenä, muttei sitä korvaamaan.  

PURE SKIN FOOD luomuhammasöljy black cumin | lemon

PURE SKIN FOODin 100 % luomulaatuinen öljy yhdistää kaikki nämä ominaisuudet tasapainoisen perusöljyjen ja eteeristen öljyjen yhdistelmän ansiosta, ja se:  

  • vähentää plakkia ja sen seurauksia (kuten kariesta ja tukikudostulehdusta),
  • edistää haavojen paranemista
  • antimikrobinen ja tulehduksia lievittävä vaikutus
  • vahvistaa ja uudistaa kudoksia
  • antiallerginen vaikutus mustakuminaöljyn ansiosta
  • rauhoittaa hengitysteitä

Tässä oliiviöljyssä on ayurvedisen klassikon, eli seesamöljyn lisäksi myös kehäkukkauutetta, joka tunnetaan erityisesti parantavista ominaisuuksistaan, sekä immuunisysteemiä säätelevää mustakuminaöljyä. Eteeristen öljyjen, kuten sitruuna-, piparminttu- ja kaneliöljyn sekoitus vaikuttaa antimikrobisesti moniin bakteereihin, viruksiin ja sieniin, ja jättää suuhun ihanan raikkaan tunteen. 

Dr. Nicole Doyle

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.