Myytti "komedogeenisista öljyistä" ja miten ne toimivat

Myytti "komedogeenisista öljyistä" ja miten ne toimivat

Komedogeenisten öljyjen tiedetään tukkivan huokosia ja aiheuttavan mustapäitä. Mutta kaikki komedogeeniset öljyt eivät ole huonoja. Komedogeeninen öljy voi myös auttaa epäpuhtaalle iholle - kerromme sinulle miksi!

Icon

Olet ehkä kuullut käsitteistä "komedogeeninen" tai "komedogeenisuusaste" öljyjen luokittelussa kasvojenhoidossa. Mutta tiedätkö myös, mitä tarkoittaa, kun öljyä kutsutaan komedogeeniseksi? Kerromme sinulle, miksi komedogeeniset öljyt eivät sinänsä ole huonoja ja mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota.

Mitä komedogeenisuus oikeastaan tarkoittaa?

Termi komedogeeninen tulee sanasta comedone , joka tarkoittaa jotain mustapäiden kaltaista. Eli se kuvaa ominaisuutta aiheuttaa mustapäitä. Koska näitä esiintyy normaalisti, kun huokoset ovat tukossa, komedogeenisuus tarkoittaa, että käytetty öljy sulkee huokoset käytännössä.

Ensinnäkin on tärkeää sanoa, että on monia ihania kasviöljyjä, joilla on esimerkiksi anti-inflammatorisia ominaisuuksia, mutta silti ne ovat myös komedogeenisiä. Näitä ovat esimerkiksi oliivi- tai kookosöljy.

Yleinen väärintulkinta on kuitenkin kaikkien komedogeenisten öljyjen välitön demonisointi. Kuten sanoin, komedogeenisillä öljyillä voi olla muita tehokkaita ominaisuuksia tietyille ihotyypeille. Joten tässä on tärkeää punnita ja, kuten aina, parasta on kokeilla sitä!

Se, miten reagoit komedogeenisiin öljyihin, on myös hyvin yksilöllistä. "Sama öljy voi aiheuttaa enemmän epäpuhtauksia toisessa kuin toisessa", sanoi Dr. Nicole Doyle, kemistimme ja tuotekehittäjämme. Komedogeeniset öljyt yksinkertaisesti aiheuttavat epäpuhtauksia useammille ihmisille kuin ei-komedogeeniset öljyt.

Oikein käytettynä komedogeenisillä öljyillä on etuja

Tapaus, jossa komedogeeniset öljyt ovat hyviä ihollesi, olisi esimerkiksi kuivalle ja ikääntyvälle iholle: Kaakaovoita, vehnänalkioöljyä tai kookosöljyä suositellaan erityisesti, koska ne ovat erityisen täyteläisiä ja kosteuttavat ihoa. Ei-komedogeeninen öljy ei voi tehdä sitä.

"Matalina pitoisuuksina voit jopa käyttää komedogeenisiä öljyjä epäpuhtaalle iholle", sanoo tohtori. Nicole Doyle myös. On aina tärkeää kiinnittää huomiota yleiseen reseptiin ja pitää silmällä haluttua vaikutusta. Esimerkiksi Cleansing & Detox Oil -öljymme sisältää myös joitain ei-kuivattavia öljyjä, jotka tukevat puhdistavaa ja hoitavaa vaikutusta. Koska se kuitenkin poistetaan uudelleen kasvojen puhdistuksen jälkeen, esimerkiksi uudelleenkäytettävällä puhdistustyynyllä , se ei voi tukkia huokosia pysyvästi. Riippuu siis aina ihotyypistä, halutusta vaikutuksesta ja komedogeenisten öljyjen kohdistetusta ja oikeasta käytöstä.

Kuten aina, myös täällä pätee seuraava: Löytääksesi optimaalisen hoitoyhdistelmän ihollesi: On parasta testata itseäsi hitaasti ja löytää suosikkituotteesi! Sivuillamme voit aloittaa vaikkapa esittelemällä kaikki ihotyyppisi tuotteet ja selaamalla kuvauksia ja arvioita!

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.