Mitä voit tehdä kuivalle ja epäpuhtaalle iholle?

Mitä voit tehdä kuivalle ja epäpuhtaalle iholle?

Oletusten vastaisesti myös kuiva iho voi olla taipuvainen epäpuhtauksiin. Miksi näin on ja mitä voit tehdä sitä vastaan? Lue tästä.

Icon

Mikä on kuiva iho?

Monet tuntevat kuivan ihon tyypilliset oireet: se kiristää, kutisee ja pahimmassa tapauksessa jopa hilseilee. Näiden oireiden muodostumisella voi olla sisäisiä - kuten geneettisiä - sekä ulkoisia syitä. Joka tapauksessa ihon suojakerroksella on ratkaiseva rooli. Tämä ihon uloin kerros toimii kuin luonnollinen suojakilpi, joka toisaalta torjuu haitalliset ympäristövaikutukset ja toisaalta estää ihoa menettämästä kosteutta.

Jos ihosi ei tuota riittävästi talia tai jos peset luonnolliset öljyt ja rasvat iholtasi aggressiivisilla puhdistusaineilla, ihon suojakerroksessa voi olla aukkoja, joten iho ei enää voi varastoida kosteutta oikein. Tuloksena on kuiva iho.

Miksi myös kuivaan ihoon tulee mustapäitä ja näppylöitä?

Oletus, että vain rasvainen iho on altis mustapäille ja näppylöille, on edelleen laajalle levinnyt eikä täysin totta. Nimenomaan kuiva iho on ihanteellinen kasvualusta epäpuhtauksien kehittymiselle. Syyt tähän ovat seuraavat:

1. Keho yrittää kompensoida "rasvahävikin"

Mitä enemmän öljyjä ja rasvoja poistat iholtasi, sitä enemmän se tuottaa niitä. Kuivattavilla puhdistustuotteilla ja voiteilla on siksi usein päinvastainen vaikutus kuin mitä toivot. Lyhyesti selitettynä: ihosi kuivuu ja sarveistuu voimakkaammin, tuottaa enemmän talia, joka ei pääse valumaan pois, ja näin mustapäitä ja näppylöitä kehittyy. Ja mitä enemmän taistelet niitä vastaan tavanomaisilla korjaustoimenpiteillä, sitä pahemmaksi ne tulevat. Tämä luo todellisen noidankehän.

2. Haitalliset aineet voivat tunkeutua ihoosi helpommin

Kuten aiemmin mainittiin, reikäinen suojakerros on yksi syy kuivalle iholle. Tämä päästää tärkeän kosteuden pois, ja se myös antaa ulkopuolisten haitallisten aineiden tunkeutua ihoon helpommin ja aiheuttaa siellä vaurioita. Näihin aineisiin kuuluu myös näppylöitä aiheuttava P. acnes -bakteeri.

Hoitorutiini kuivalle, epäpuhtaalle iholle

Tärkeintä kuivaa ihoa puhdistettaessa ja sitä hoidettaessa on estää kuivuminen, vahvistaa ihon suojakerrosta ja palauttaa siten ihon kyky säilyttää kosteutta.

Tämän saavuttamiseksi sinun on ehdottomasti vältettävä kaikkia aggressiivisia puhdistus- ja hoitotuotteita. Kaikki, mikä poistaa rasvaa iholtasi, on tabu. Näitä ovat ennen kaikkea alkoholi ja tensidit, kuten natriumlauryylisulfaatti.

Sen sijaan, että käyttäisit aggressiivisia, kuivuvia pesugeelejä, sinun tulisi puhdistaa ihosi hellävaraisella puhdistusöljyllä . Tämä poistaa lian yhtä luotettavasti, mutta ei hyökkää ihon suojakerrosta vastaan ja hoitaa ihoa puhdistuksen aikana.

Tietenkin sinun tulisi myös varmistaa, että ihosi ei kuivu vielä lisää hoitotuotteiden takia. Sen sijaan, että poistat rasvaa ihosta, sinun pitäisi antaa sille korkealaatuisia kasviöljyjä Tällä tavoin estät aukkoja suojakerroksesta ja myös vähennät talintuotantoa ihossa, koska kaikki mitä ihosi saa sinulta, sen ei tarvitse tuottaa liikaa itse. Ja juuri tämä on puhtaiden, kasviperäisten ihoöljyjen joskus esiintyvän kiiltoa estävän vaikutuksen salaisuus. Öljyt imeytyvät ihoon samalla tavalla kuin oma ihonrasva, ja siksi niillä on aina tasapainottava vaikutus.

Jotta kosteus varastoituisi tehokkaasti ihoon, sinun tulee aina levittää öljyt kostealle iholle. Luomulaatuinen layering-menetelmämme on siis täydellinen antamaan ihollesi runsaasti kosteutta. Puhdista ihosi puhdistusöljyllä, laita muutama suihke vastaavaa kosteuttavaa kasvovettä iholle ja hiero sitten valitsemasi ravitseva luomukasvoöljy vielä kosteaan ihoon. Erityisen runsaan hoidon saamiseksi voimme suositella Beauty boosteriamme magnolia- ja arganöljyllä. Tämä tuote varmistaa, että paljon kosteutta sulkeutuu ihoon, mutta se antaa ihollesi myös arvokkaita antioksidantteja, kuten E-vitamiinia ja tulehduksia estäviä tyydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi mansikkainen Skin Glow -naamio auttaa ihoa uudistumaan ja poistaa epäpuhtauksia. Kuivuudella ja näppylöillä ei ole mitään mahdollisuutta.

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.