Miksi vältämme palmuöljyä: ympäristön vuoksi

Miksi vältämme palmuöljyä: ympäristön vuoksi

Palmuöljy - markkinoiden halvin kasviöljy - on piilotettu niin moniin tuotteisiin, mutta ei meidän! Miksi palmuöljy ei varmasti tule kysymykseen meille?

Icon

Palmuöljy - markkinoiden halvin kasviöljy - on piilotettu niin moniin tuotteisiin, mutta ei meidän! Miksi palmuöljy ei varmasti tule kysymykseen meille?

Mitään muuta öljyä ei tuoteta niin paljon kuin palmuöljyä. 72,86 miljoonaa tonnia tuotettiin maailmanlaajuisesti kaudella 2019/2020. Summa on kaksinkertaistunut vuodesta 2002/03. Ja miten summa tuplataan? Yksinkertaisesti: kaksinkertaistamalla myös viljelyala. On käytännöllistä, että öljypalmu viihtyy trooppisissa maissa, joissa on halpaa työvoimaa ja ihmisoikeudet ja ympäristönsuojelu eivät ole tärkeitä. Maanryöstö, lapsityövoima ja orjamaiset työolot eivät ole harvinaisia suurilla viljelmillä. Amnesty International syyttää kosmetiikan valmistajia ihmisoikeusloukkauksista istutuksilla, joilta tunnetut yritykset, kuten Nestlé, Proctor & Gamble ja Unilever ostavat raaka-aineen. Amnesty tuomitsi 1,41 euron päiväpalkan, suoran kontaktin myrkyllisten rikkakasvien tappajiin sekä 8–14-vuotiaiden lasten yhteistyön, joista osa joutui tekemään erittäin vaarallista työtä.

Kovia faktoja

  • Vuonna 2019/2020 tuotettiin maailmanlaajuisesti 72,86 miljoonaa tonnia palmuöljyä
  • mikä on kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2002/03
  • Indonesia ja Malesia yksin tuottavat 3/4 maailman palmuöljytuotannosta
  • Indonesia on jo uhrannut puolet sademetsistä palmuöljyviljelmille
  • Palmuöljyä myydään halvana vaihtoehtona fossiilisille polttoaineille
  • 90 % maailmanlaajuisesti tuotetusta palmuöljystä on tarkoitettu Euroopan markkinoille (agar diesel -promootio)

Vihreä öljy? Ei lainkaan!

Mutta myös biodieselin edistäminen ei ole ratkaisu, sillä yksi hehtaari sademetsää varastoi 300 tonnia hiiltä, hehtaari palmuöljyviljelmiä vain 40 tonnia. Joten sademetsän suojelu olisi parempi tapa suojella ilmastoa.

Kosmetiikassa palmuöljy on todellakin vain halpa täyteaine. Sillä ei ole erityisiä ihoa hoitavia ominaisuuksia. Ja myös päivittäistavarakaupoissa palmuöljy on vain yksi tapa maksimoida hintaluokka. Terveellisempiä vaihtoehtoja on paljon.

Joten lue ainekset, yritä välttää palmuöljyä ja syödä useammin (tai vielä parempaa) puhtaasti kasviksia. Ympäristömme ja ilmastomme puolesta!

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.