Miksi lehmänmaito on huonoa ihollesi

Miksi lehmänmaito on huonoa ihollesi

On monia syitä olla juomatta lehmänmaitoa. Yksi niistä on se, että maito voi aiheuttaa epäpuhtauksia ja näppylöitä ihoon. Lue tästä miksi.

Icon

On monia syitä olla juomatta lehmänmaitoa. Yksi niistä on se, että maito voi aiheuttaa epäpuhtauksia ja näppylöitä ihoon. Lue tästä miksi.

Eläinperäistä maitoa ylistettiin muinoin kauneuseliksiirinä ja sitä on pidetty pitkään terveellisenä elintarvikkeena. Nykyään monet ihmiset mieluummin välttelevät maitoa. Myös ihon kannalta sinun olisi parempi olla käyttämättä maitoa. Useat tieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet tämän.

Näin maito vaikuttaa hormonaaliseen tasapainoon

Hormoneilla on keskeinen rooli aknen synnyssä. Hormonit voivat lisätä sekä solujen että talin tuotantoa. Tämä johtaa siihen, että liikaa kuolleita ihosoluja tukkii talirauhaset ja syntyy liikaa talia, joka ei voi valua pois. Tuloksena on mustapäitä ja jos iholle pääsee P. acnes -bakteereita, niistä tulee myös tulehtuneita näppylöitä. Androgeenit eli miesten sukupuolihormonit , insuliini, insuliinin kaltainen kasvutekijä IGF-1 ja DHT ovat erityisen tärkeitä tässä yhteydessä. Ja juuri näihin maito vaikuttaa negatiivisesti.

Näppylöiden välttämiseksi sinun on parasta suosia ruokia, joilla on matala glykeeminen indeksi, koska nämä aiheuttavat verensokeritason nousun vain hitaasti ja vähän, joten kehon tarvitsee vapauttaa vain pieniä määriä insuliinia.

Maitotuotteet ovat kuitenkin suurelta osin sellaisia elintarvikkeita, jotka saavat insuliinitasot taivaisiin. Ja mitä enemmän insuliinia tuotetaan, sitä enemmän DHT: tä - dihydrotestosteronia - sinulla on elimistössäsi. Tämä on miesten sukupuolihormonin testosteronin hajoamistuote, joka stimuloi talirauhasten kasvua siten, että ne yleensä tukkeutuvat ja muodostavat mustapäitä ja näppylöitä.

Maito vaikuttaa myös insuliinin kaltaiseen kasvutekijään IGF-1:een. Vain kolme annosta maitoa päivässä 12 viikon aikana johtaa 10 prosentin nousuun IGF-1-tasoissa aikuisilla, kuten tutkimuksessa todettiin. Lisäksi maito vähentää myös IGF-1: tä sitovien proteiinien tasoa ja johtaa siten IGF-1: n parempaan biosaatavuuteen, mikä lisää sen vaikutusta.

Laktoosi-intoleranssi ja epäpuhdas iho liittyvät toisiinsa

Laktoosi-intoleranssi ja maitoallergia voivat myös johtaa epäpuhtaaseen ihoon ja näppylöihin. Toisaalta ne voivat laukaista immuunireaktioita, jotka voivat johtaa akneen ja toisaalta aiheuttaa suolisto-ongelmia, jotka puolestaan voivat edistää aknea.

Mitä voit tehdä

  1. Poista lehmänmaitotuotteet ruokavaliostasi.
  2. Korvaa eläinmaito kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla, kuten kaura-, soija-, manteli- tai riisimaidolla. Nämä eivät lisää insuliini- tai IGF-1-tasoasi ja ovat siksi iholle täysin vaarattomia. Jotkut niistä sisältävät kuitenkin suhteellisen paljon sokeria, mikä voi myös vaikuttaa kielteisesti ihoosi, muun muassa. Siksi sinun tulee aina kiinnittää erityistä huomiota yksittäisten tuotteiden sokeripitoisuuteen.

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.