4 syytä, miksi stressi on haitallista ihollesi ja mitä voit tehdä sitä vastaan.

4 syytä, miksi stressi on haitallista ihollesi ja mitä voit tehdä sitä vastaan.

Jokainen tietää miltä stressi tuntuu. Kaikki on liikaa ja tilanne tuntuu liukuvan käsistä. Mutta mitä tapahtuu kehossamme ja miten nämä prosessit vaikuttavat ihoon? Me vastaamme.

Icon

Neljä tapaa, miten stressi vaikuttaa negatiivisesti ihoosi

Sydämen syke kiihtyy, kädet hikoavat ja sinun on vaikeaa ajatella selkeästi. Olet stressaantunut. Silloin myös ihossasi tapahtuu.

  • Stressi edistää tulehduksia

Tulehdukset ovat yksi aknen päätekijä. Ensisijaisesti tässä ei ole edes kyse ihotulehduksista, vaan sellaisista, jotka voivat olla jossain päin kehoa piilossa. Niitä nimitetään systeemisiksi tulehduksiksi. Aknen ja epäpuhtaan ihon tapauksessa nämä tulehdukset löytyvät usein suolistosta. Stressi nostaa tulehduksien riskiä. Tulehdukset taas voivat aiheuttaa ihon epäpuhtauksia ja finnejä, mutta myös johtaa moniin muihin terveysongelmiin.

  • Stressi nostaa verensokeria

Stressi voi aiheuttaa verensokerin nousua, mikä taas johtaa ns. adrogeenien, eli miehisten sukupuolihormonien tuotannon kohoamiseen. Nämä hormonit ovat keskeisessä roolissa mustapäiden ja finnien muodostumisessa. Mitä enemmän androgeenejä sinulla on veressäsi, sitä enemmän talia kehosi tuottaa. Ja liiallinen tali johtaa nopeasti tukkeutuneisiin ihohuokosiin, ja näin syntyvät mustapäät ja finnit.

  • Stressi tuhoaa ihon suojakerrosta

Ehjä ihon suojakerros on terveen ja kauniin ihon edellytys. Suojakerros estää kosteuden haihtumista, mutta myös pitää bakteerit ja virukset loitolla. Stressi voi johtaa siihen, että suojakerrokseen tulee aukkoja, minkä seurauksena ihosta tulee kuiva, ja siihen muodostuu epäpuhtauksia ja finnejä.

  • Stressillä on negatiivinen vaikutus ravitsemukseen

Kenellä on aikaa laittaa ruokaa alusta asti, jos on jo muutenkin kamala kiire? Pika- ja valmisruoat ovatkin stressitilanteissa, se, mihin ihmiset ensisijaisesti tarttuvat. Nämä kuitenkin vahvistavat stressin negatiivista vaikutusta ihoosi vielä lisää, sillä ne useimmiten kohottavat nopeasti verensokeria ja lisäävät insuliinineritystä ja adrogeenintuotantoa. Arvokkaat ravinteet ja vitamiinit jäävät usein liian vähälle. Ei ihmekään, että olosi on huono tällaisen aterian jälkeen. Mutta ei siinä kaikki. Myös mustapäät ja finnit ilmestyvät usein nopeasti puutteellisen ravinnon seurauksena.

Rauhoitu ja pidä huolta itsestäsi - näin voit ehkäistä stressiä

Hyviä uutisia: sinun ei ole pakko vain hyväksyä stressiä, vaan voit tehdä asian hyväksi jotain, jotta tunnet olosi paremmaksi myös hektisinä hetkinä.

Ota aktiivisesti vasuu elämästäsi

Tärkeintä stressin selättämisessä on käsitellä sitä oikein. Tämä tarkoittaa, että otat aktiivisesti vastuun elämästäsi ja stressitilanteista. Sen sijaan, että tuntisit itsesi avuttomaksi uhriksi, sinun tulisi keskittyä toimintamahdollisuuksiisi. Kyllä, mahdollisuuksia on aina. Asenne ratkaisee, pidätkö itseäsi passiivisena uhrina vai aktiivisena tekijänä.

Rentoudu pienien itsehoitorutiinien avulla

Jotkin asiat on todellakin pakko hoitaa heti eikä tällaisessa tilanteessa ole mahdollista vähentää stressiä. Sitä tärkeämpää on, että pidät heti rentouttavia taukoja, kun tilanne sallii. Tällaiset tietoisesti tehdyt irtiotot antavat tärkeää etäisyyttä arjen stressiin ja auttavat sinua lataamaan akkusi ja pääsemään taas tasapainoon.

Tällaiseen sopivat huolella mietityt rituaalit, joiden aikana annat itsellesi huomiota ja kuuntelet tarkasti tuntemuksiasi. Meidän neljän askeleen hoitorituaali on täydellinen itsensä hemmotteluun ja rentoutumiseen pitkän päivän jälkeen. Lisäksi voit hemmotella ihoasi vielä yhdellä kasvonaamioistamme samalla kun esimerkiksi nautit kuumasta kylvystä. Jos vielä voitelet ihosi sen jälkeen päästä varpaisiin vartaloöljyllämme tai Body Moussellamme, näyttää tilanne jo aivan toiselta. Näin hoidat samalla kehoasi ja mieltäsi.

Lisäksi suosittelemme

-10% Lahjakortti sinulle!

Uutiskirjeen taustakuva

− Uutiskirje −

Hei!

Me olemme Pure Skin Food ja haluamme saada ihosi säteilemään. Tilaa uutiskirje, niin saat
10 %:n alennuksen seuraavasta tilauksestasi!

Tilaamalla uutiskirjeemme annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojalausekkeemme mukaan.